Home Over ons Projecten Te Koop
Contact Opnames Vorige pagina

F.R. Feenstra Orgelrestauratie bestaat sinds 1987 en is gevestigd in het Groningse Grootegast. Als klein ambachtelijk bedrijf hebben we ons gespecialiseerd in de restauratie van historische kerk- en huisorgels uit Engeland, Schotland en Ierland.

In deze landen zijn in de 19e eeuw duizenden waardevolle orgels gebouwd (meer dan waar ook ter wereld) en is de ontkerkelijking al vele tientallen jaren aan de gang. Kerken worden gesloten en de orgels in grote aantallen te koop aangeboden. Er zijn al veel waardevolle instrumenten ten prooi gevallen aan de slopershamer, en zo voor het nageslacht verloren gegaan.

Wij hebben ons het lot van deze instrumenten aangetrokken. In de afgelopen jaren hebben we een groot aantal van deze orgels grondig gerestaureerd, en in kerk of huiskamer een tweede leven gegeven. Delen die verloren gingen hebben we steeds in stijl vernieuwd, tot aan complete fronten en kassen toe. Later aangebrachte pneumatiek hebben we vervangen door in stijl gemaakte mechanische tracturen. Waar ze verloren gingen of uitbreiding wenselijk was, hebben we ook balgen, laden en pijpwerk nieuw gemaakt.

Compleet nieuwe instrumenten bouwden we inmiddels ook: een kistorgel met twee, en een huisorgels met vijf registers.

Door de kwaliteit van de door ons geselecteerde instrumenten en van de uitgevoerde restauraties in samenwerking met vooraanstaande orgeladviseurs, hebben we inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. We plaatsten tientallen instrumenten in Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, België en Japan.

   Harelbeke (BE), 2012